Compania TISE, parte a Gazprom, interesată de Oltchim

Oltchim
Oltchim

O delegație a companiei ruse TISE este așteptată la București în câteva zile pentru discuții privind o "colaborare strategică" în sectorul petrochimiei, rafinării petrolului și a produselor chimice, inclusiv Oltchim, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu, informează Mediafax.

Compania TISE, din grupul Gazprom, s-a arătat interesată la începutul anului de preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, dar nu a participat la licitaţia oragnizată de Ministerul Economiei în luna septembrie.

Întâlnirea cu deleagaţia companiei ruse a fost iniţial programată pentru mijlocul lunii noiembrie.

"Cei de la TISE au reprogramat vizita datorită unor evenimente care au avut loc în Federaţia Rusă la care preşedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de preşedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie şi va fi stabilită pe canale diplomatice, prin ambasada României la Moscova", a declarat Rodin Traicu.

Potrivit lui Traicu, Oltchim a repornit secţiile principale de producţie, cu fonduri atrase "exclusiv" de la clienţi. Traicu a dăugat că există memorandumuri semnate cu băncile CEC, BCR şi Banca Transilvania pentru acordare unor credite combinatului chimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel