Urmărește emisiunea live


Compania lui Nelu Iordache, Blue Air, vândută pentru 30 de milioane de euro

blue-air dece
blue-air dece

Cea mai mare companie aeriană românească de tip low-cost, Blue Air, a fost vândută pentru 30 de milioane de euro companiei Airline Management Solutions, deținută de firma belgiană Maxi Tours și doi acționari români.

Noii proprietari vor trebui să plătească, pe lângă prețul de cumpărare, și datorii de 262 de milioane de lei strânse de tranportatorul român, transmite Digi24. Operatorul de zbor românesc era deținută de ”regele asfaltului”, Nelu Iordache, patron Romstrade.

Pe 24 aprilie Blue Air anunța că a primit nouă oferte sau scrisori de intenție de la investitori, majoritatea străini.

Compania aeriană explica atunci că modalitatea de evaluare și selecție a ofertelor depuse, precum și procedura de derulare a negocierilor vor fi stabilite împreună cu creditorii societății, inclusiv ANAF.

Blue Airline zboară către 30 de destinații și are afaceri anuale de aproximativ 150 de milioane de euro. Potrivit datelor remise la Ministerul Finanţelor, compania aeriană a încheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei şi pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.

Flota companiei aeriene cuprinde nouă aeronave Boeing, cu capacități între 126 și 168 de locuri.

Blue Air și Romstrade sunt cele mai mari companii deținute de afaceristul Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocați pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad și aflat în prezent în arest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel