Comisia Europeană face echipă cu Barcelona contra fumatului

Fumat
Fumat

Comisia Europeană (CE) și FC Barcelona (Barça) anunță un parteneriat fără precedent: Quit Smoking with Barça” („Renunță la fumat împreună cu Barça”, quitsmokingwithbarca.eu).

Programul le oferă suporterilor clubului Barça, ai fotbalului și ai sportului în general, un program de antrenament de sănătate cu sfaturi zilnice pentru renunțarea la fumat, precum și încurajări venite chiar de la membrii clubului, combinând aceste mesaje pozitive cu instrumentele bazate pe dovezi din cadrul campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit”.

Motorul campaniei va fi iCoach (www.exsmokers.eu), un instrument digital de sănătate gratuit și consacrat, care ajută deja 1 din fiecare 500 de fumatori din întreaga Europă în încercarea lor de a renunța definitiv la fumat. De astăzi iCoach este disponibil și ca aplicație pentru iPhone și Android.

  În fiecare zi, cel puţin o mie de oameni mor din cauza tutunului, însă asta nu descurajează alte mii de tineri să „guste" din plăcere. Peste 1.200 de persoane mor zilnic din cauza bolilor şi complicaţiilor provocate de fumat. În plus, 4.000 de tineri pun zilnic ţigara în gură pentru prima dată. Specialiştii în domeniu spun că cifrele arată că fumatul nu poate rămâne la stadiul de moft şi că aproape orice fumător devine dependent şi se luptă toată viaţa cu această problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel