Dieta bogata in grasimi si chimicale favorizeaza ingrosarea peretilor vasculari, fapt ce face ca sangele să nu mai poată transporta cu usurinta oxigenul si nutrientii in corp.
Din fericire, solutia vine tot din alimentatie. Iata cateva alimente care dizolva depunerile de colesterol din vasele de sange:
Usturoiul
A fost folosit ca medicament in Egipt inca de pe vremea construirii piramidelor conform University of Maryland Medical Center. Usturoiul este bogat in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la scaderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasa sau LDL.
Ovăzul
Fibrele de ovaz sunt sarace in carbohidrati si pot absorbi pana la de sapte ori greutatea lor in apa.
Merele
Sunt bogate in pectina, o fibra care reduce semnificativ cantitatea de colesterol si alte grasimi ce este absorbita la nivelul sistemului digestiv, dar si cantitatea de glucoza.
Nucile
Sunt , de asemenea, bogate in grasimi mononesaturate si acizi grasi omega-3, potrivit Natural News. Include in dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.
Ulei de măsline
Folosind ulei de masline virgin presat la rece poti reduce riscul bolilor de inima, potrivit SixWise.com. Uleiul de masline contine grasimi mononesaturate care ajuta la combaterea formarii placilor pe peretii arterelor.
Avocado
Este bogat in grasimi mononesaturate, care reduc riscul acumularii placii in artere.
Roșii
Sunt bogate in licopen, un antioxidant care ajuta la scaderea colesterolului rau, conform SixWise.com si reduce riscul acumularii placilor in artere. (Sursa: sanatate.bzi.ro)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu