Colecție de cărți rare, estimată la 5 milioane de dolari, donată bibliotecii de stat din Victoria, Australia

O colecție de cărți rare, însumând peste 5.000 de lucrări și a cărei valoare a fost estimată la aproape 5 milioane de dolari SUA, a fost donată bibliotecii de stat Victoria, Australia, instituția precizând că va dura până la cinci ani pentru a cataloga în mod corect această donație. 

Colecția de cărți rare datând din secolul al XV-lea, care include cărți deținute de regele Angliei, Scoției și Irlandei Carol I (1600-1649), o Biblie editată la Nurenberg în 1485, prime ediții ale unor cărți scrise de Daniel Defoe, Jonathan Swift și John Milton,  a fost donată de către familia avocatului John Emmerson QC, scrie Agerpres.

Potrivit agenției Xinhua, recenta donație este unica mare donație de carte din istoria de 160 de ani a bibliotecii de stat din Victoria

Pe lângă cele peste 5.000 de lucrări, donația a inclus și un milion de dolari care să fie cheltuiți pentru întreținerea acestora.

Emmerson a început colectarea lucrărilor rare în anii 1960 și s-a ocupat meticulos de colecție până la moartea sa în 2014. Nepoata lui, Chloe Emmerson-Miller, a declarat că întreaga colecție va rămâne pentru totdeauna în Melbourne și la Biblioteca de Stat din Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel