Codul lui Da Vinci ar putea fi dezlegat. Vezi cum

Despre celebrul Cod al lui Da Vinci s-a scris mult, fără ca acesta să poată fi dezlegat de cineva până acum. Recent, s-a constatat că "misteriosul surâs" al Giocondei mai are o copie, fapt ce poate duce la dezlegarea faimosului Cod.

Cel mai celebru tablou al lumii ar ascunde adevăratul Cod al lui Da Vinci. Aflat la Luvru, Mona Lisa se află în atenția specialiştilor în artă, care  studiază fiecare centimetru al acestui tablou în speranţa că vor descoperi secretul pe care a vrut să îl transmită marele artist.

Ultimele date arată că Leonardo Da Vinci ar mai fi pictat încă un tablou al Mona Lisei - într-o versiune mai tânără, iar diferenţele dintre cele două picturi sunt considerabile.

 Cel de-al doilea tablou, denumit "Isleworth Mona Lisa" a fost găsit în colecţia privată a unui englez iubitor de artă, Hugh Blacker, din Isleworth, Londra. Pânza, pe care se presupune că ar fi pictat-o Da Vinci, este mai mare decât celebrul tablou şi a devenit cunoscută datorită asemănării dintre Mona Lisa din Isleworth şi Lisa del Giocondo.

 Timp de mai mulţi ani, specialiştii în artă au vrut să arate că cel de-al doilea tablou a fost făcut de Da Vinci ca un exerciţiu, înainte de a picta celebrul tablou expus la muzeul Luvru.

 Organizaţia non-profit Mona Lisa va expune cele două tablouri într-o expoziţie specială, pentru a le compara şi a găsi semnele lăsate de Da Vinci, scrie The Huffington Post.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel