CMMB, medici escroci. Risc pentru pacienți. Recomandările CMMB

Colegiul Medicilor din Municipiul București atrage atenția asupra unor situații cu potențial periculos pentru pacienți. Concret, în spațiul online ori sub forma de anunțuri, sunt promovate sesiuni de consultații pentru a doua opinie medicală, consultații care au loc în camere de hotel sau în spații improvizate.

Iată semnalul de alarmă tras de CMMB:

”Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) constată că în presă și pe rețelele sociale sunt promovate sesiuni de consultații pentru o a doua opinie medicală, având loc în camere de hotel sau alte spații improvizate. Astfel de acțiuni, desfășurate fie ca act filantropic, fie ca parte a unor campanii de racolare a pacienților de către unele clinici trebuie să se desfășoare conform legii.

Medicii din străinătate, care nu au drept de practică în România, nu au nici responsabilități față de statul român și pacienții din țară. Ei pot efectua acte medicale doar cu avizul Colegiului Medicilor din România.

În lipsa acestor avize, publicul poate fi păcălit prin invocarea unor titluri științifice false, sau chiar de către persoane fără pregătire medicală. De asemenea, apare riscul comercializării suferinței, prin recomandarea unor tratamente și investigații nenecesare, odată ce persoana care acordă consultații o face în afara cadrului legal și a controlului organizațiilor profesionale.

Ca instituție ce asigură respectarea de către medici a obligațiilor care le revin față de pacient și de sănătatea publică, CMMB atrage atenția asupra acestei situații. Pacienții sunt sfătuiți să solicite persoanei care acordă consultații prezentarea avizelor de la Colegiul Medicilor din România și să nu apeleze la consultații oferite în afara unităților medicale.

CMMB susține dreptul pacientului la a doua opinie medicală și consideră că sunt binevenite ajutoarele colegiale de la medicii din alte țări, România fiind confruntată cu o criză de cadre medicale, în urma exodului în Occident. Totodată, CMMB acționează pentru respectarea legii, competiție colegială și protejarea pacienților.”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel