Clipuri cu copii care se automutilează invadează canalul YouTube - VIDEO

taiat vene
taiat vene

Cel mai popular canal de clipuri Youtube este plin de copii și adolescenți care se automutilează. Între 14 și 21 la sută dintre ei nu sunt la prima tentativă, iar media de vârstă a celor care urcă pe internet aceste clipuri este 25 de ani, majoritatea de sex feminin.

„Tăieturile mele, ca și arsurile, au toate povestea lor și știu că, deși nu am mai făcut-o de mult timp, întotdeauna dorința de a-mi face rău este prezentă în mintea mea, mă urmărește, chiar dacă nu o fac”. Acest text și multe altele, similare, acompaniază pe YouTube numeroasele imagini, din ce în ce mai multe, cu copii și adolescenți cu brațele pline de sânge sau de cicatrice. Clipurile cu automutilări au invadat internetul și ceea ce este și mai rău, această tendință alarmantă care atrage din ce în ce mai multe „tăieturi”, reprezintă un ghid pentru copiii care prezintă riscul de a copia acest comportament. De altfel, au început să apară clipuri cu „manuale” de tăiat venele. Este semnalul de alarmă pe care îl lansează o echipă de cercetători coordonați de Stephen Lewis, profesor de psihologie la Universitatea din Guelph, Ontario, Canada. Avertizarea acestora a fost publicată sub formă de material științific în revista Pediatrics.

Cercetătorii au ales 100 de clipuri cele mai vizualizate de pe internet despre autolezionare din anul 2009. Luate în întregime, fuseseră viuzualizate de peste 2 milioane de ori și 80% erau accesibile oricui - public general, acces nerestricționat. Media de vârstă a protagoniștilor a fost de 25 de ani, iar 95% erau fete. Cu toate acestea, cercetătorii suspectează că vârsta medie era de fapt de 14 ani, dar mulți mint în legătură cu vârsta pentru a putea avea acces la YouTube.

De Ce News vă prezintă unul dintre aceste clipuri. Atenție, imaginile sunt șocante!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel