Cine a fost prima Miss România

Primul concurs de miss din România a avut loc în anul 1929. Atunci, Magda Demetrescu a fost aleasă de experţi importanţi, intelectuali rasaţi şi profesionişti de scenă şi imagine celebri în perioada interbelică prima miss din istorie.

Din juriu făceau parte Alexandru Vaida-Voevod, ministru de Interne, prof. Tzigara Samurcas, printesa Alexandrina Cantacuzino, actriţa Maria Giurgea, scriitorul Liviu Rebreanu, sculptorul Karl Storck şi alte nume sonore din acea perioadă, scrie Nicolae Uszkai pe pagina de Facebook. Magda Demetrescu era fiica arhitectului Nicolae Demetrescu şi a soţiei sale Magda, care, din păcate, la 5 ani rămânea orfană de amândoi părinţii şi era adoptată de mătuşa sa, Maria Demetrescu, scrie eroiiromanieichic.ro, citat de Nicolae Uszkai. Magda era "o fată cuminte, educată, de familie bună, care trecuse de probele şi exigențele dure ale competiţiei. Ca să fii în concursul de Miss România, o onoare patriotică în acea perioadă, trebuia să nu fii măritată şi să ai o moralitate fără cusur. Nu aveai voie cu corset, brasieră sau machiaj, iar rochiile era musai să fie foarte simple, pentru că importante erau liniile corpului şi gratia mişcărilor.".

Mademoiselle Magda Demetrescu a leşinat de emoţie când a auzit că a câştigat titlul de Miss şi a declarat întregii asistențe: “Mă înduioşează şi mă stinghereşte aceasta atenţie deosebită. Cu ce am meritat-o şi voiu putea oare, Doamne, Doamne, să înfăţişez în America toată frumuseţea ţării mele?”, a declarat atunci prima Miss România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel