Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului

Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și în general la buna funcționare a metabolismului, având diferite funcții vitale.

Numărul 1: Ai grijă de greutatea corporală

Obezitatea și supragreutatea sunt relaționate în mod frecvent cu dezvoltarea ficatului gras, iar în acest caz, dacă nu se iau măsurile adecvate, se poate transforma în ciroză hepatică, insuficiență hepatică și inclusiv cancer de ficat.

Numărul 2: Moderează sau mai bine renunță la consumul alcoolului

Băuturile alcoolice nu sunt recomandate în general, nu doar pentru că afectează ficatul, totuși, acesta este unul din organele care obișnuiește să fie cel mai sensibil la consumul de alcool.

Numărul 3: Urmează o dietă sănătoasă

O alimentație greșită poate afecta în mod direct sănătatea și funcționarea ficatului, tocmai de aceea trebuie să acordăm mare atenție acestui aspect și să facem schimbările necesare pentru a menține o bună stare de sănătate.

Numărul 4: Consultă medicul specialist

În plus, medicul specialist poate evalua starea nutrițională și poate detecta unele semne sau simptome timpurii de declanșare a unei boli sau afecțiuni.

Numărul 5: Informează-te

Dacă vrei să eviți hepatita, este esențial în primul rând să știi cum se transmite. Virusul hepatitei A de exemplu se poate transmite prin alimente care au fost contaminate, în timp ce virusul hepatitei B și C, se transmite prin sânge și fluidele corporale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel