Urmărește emisiunea live


Cinci plante care te pot ucide

ricin
ricin

Iubim plantele. Ne plac florile lor, frunzele lor, ne place să le mirosim și să le atingem. Dar, dincolo de aspectul lor atractiv, unele plante pot fi periculoase și chiar ne pot ucide.

[caption id="attachment_225861" align="alignleft" width="385"] fofo: sanatate.bzi.ro[/caption]

Unele dintre cele mai banale plante pot să ne facă rău și să ne îmbolnăvească grav. Le găsim în florării, în grădini, chiar și pe marginea drumului și nu știm cât de grav ne-ar putea afecta dacă intrăm în contact cu ele. În continuare, vă prezentăm o listă cu cele mai periculoase plante.

Mătrăguna

Cunoscută și sub numele de beladonă sau cireașa lupului, mătrăguna este o plantă folosită atât în scopuri medicinale, cât și în ritualurile magice din vechime. Crește pe câmpuri și face niște fructe mici și negre asemănătoare afinelor. Întreaga plantă este otrăvitoare și este nevoie de 10 fructe sau doar o frunza pentru a ucide un adult.

Brugmansia

Brugmansia sau trompeta îngerilor este o plantă decorativă foarte răspândită. Face flori mari, albe și parfumate, de-aici primindu-și numele. Toate părțile ei conțin toxine, unele dintre ele având proprietăți halucinogene. Acest lucru a dus la crearea unui ceai folosit ca drog recreațional, care poate duce la moarte consumat în cantități mari.

Cucuta

Crește pe câmpuri și pe marginea râurilor sau lacurilor. Are flori mici și albe grupate în buchețele. Rădăcina este extrem de otrăvitoare cauzând decesul aproape instant. Este responsabilă de moartea filozofului Socrate, obligat să bea otrava făcută din această plantă.

Trestia de zahăr sălbatică

Este o plantă întâlnită în majoritatea locuințelor. Frunzele ei mari și verzi sunt pline cu o otravă puternică și este nevoie de doar o singură frunză pentru a ucide un om. Chiar și simpla atingere a plantei poate provoca mâncărimi severe ale pielii.

Ricinul (foto)

Toți am auzit de uleiul de ricin. Puțini știu însă că ricinul deține recordul mondial pentru cea mai otrăvitoare plantă. O singură sămânță crudă îl va ucide chiar și pe cel mai sănătos om în două zile. Nu există antidot, iar nefericitul afectat de otravă va suferi o moarte agonizantă prin deshidratare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel