Cinci persoane au ajuns la urgenţe, la Mediaş, cu trichineloză

trichineloza
trichineloza

La Spitalul de Urgenţă Mediaş au fost internate cinci persoane din Copşa Mică suspecte de trichineloză, după ce au consumat carne de porc. Cele cinci persoane au consumat carnea la începutul săptămânii, iar marţi s-au simţit din ce în ce mai rău, moment în care au sunat la 112, informează ziarul Tribuna.

autor: Adrian Stroescu

Toţi cinci au fost aduşi la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Mediaş, diagnosticul fiind confirmat. Managerul spitalului, medicul primar chirurg Bogdan Burghelea, spune că potrivit informaţiilor de până acum, aproximativ 20 de persoane ar fi consumat din carnea de porc infestată.

„La Centrul pentru Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş au fost aduşi cinci pacienţi la care există suspiciunea de trichineloză. La ora actuală, pacienţii sunt internaţi în Secţia Contagioase, diagnosticul este confirmat şi a fost anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică despre existenţa unui focar de trichineloză. Din datele noastre, sunt aproximativ 20 de persoane care au consumat carne de porc neverificată de Oficiul Veterinar. Cei internaţi sunt în momentul de faţă stabili şi îşi continuă tratamentul”, a spus Burghelea.

Cele cinci persoane vor mai rămâne câteva zile în spital, pentru tratament de specialitate. În paralel, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va demara o anchetă la Copşa Mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel