Cinci obiceiuri pentru a avea picioare perfecte

Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca celulita se poate ameliora daca ai o alimentatie echilibrata si tonifiezi musculatura din zonele cu probleme. Majoritatea masurilor impotriva celulitei se iau in saloanele de infrumusetare cu tratamente scumpe, ci si cateva reguli pentru a-ti imbunatati stilul de viata. Respectand anumite reguli, pielea ta va beneficia de efecte pozitive si va avea un aspect mai sanatos.

Autor: Diana Buică

 "Cel mai bine vă daţi seama că aţi mâncat corect într-o zi după senzaţia de uşoară foame din dimineaţa următoare. Aceasta arată nu numai că glucoza din sânge e scăzută, ci că au fost consumate inclusiv depozitele de glicogen hepatic", explică specialistul Mihaela Bilic.

Iata care sunt armele secrete pentru a scapa de celulita si a avea picioare perfecte, propuse de nutritionistul Mihaela Bilic:

1. Fereste-te de carbohidrati dupa ora 18:00! Evita dulciurile, fainoasele, fructele, fasolea si mazarea la masa de seara.  Potrivit nutriţionistului, la masa de seară trebuie să alegi proteine slabe (peşte, carne slabă) şi multe legume, consumate în stare crudă sau preparate uşor la abur.

2.  Nu omite din meniul tău alimente bogate în antioxidanţi Vitaminele A, E şi C sunt principalele arme de luptă împotriva celulitei, susţine dr. Mihaela Bilic. Include în meniul tău fructe proaspete în culori cât mai variate, cât şi nuci/seminţe în stare crudă.

3.  Acizii graşi omega-3, în meniul tău zilnic! "Rolul lor este să reducă procesele inflamatorii (celulita), să întărească structura pielii şi să neutralizeze procesele oxidative declanşate de radicalii liberi", scrie nutriţionistul. Este recomandat să consumi peşte gras (somon, ton, anşoa, sardine, macrou, hering) măcar de două ori pe săptămână şi fructe oleaginoase (nuci, seminţe de in, seminţe de dovleac, seminţe de cânepă, seminţe de chia).

4.   Elimină covrigeii, biscuiţii, chipsurile şi alege gustări sănătoase. Alege fructe şi seminţe crude atunci când ai poftă de o gustare.

5. Mareste aportul de lecitina! Aceasta substanta impiedica depunerea grasimilor si protejeaza celule dermice, un lucru necesar atunci cand vrei sa ameliorezi celulita. Este important sa incluzi in meniul tau alimente precum soia, conopida, roşiile, spanacul şi portocalele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel