Chițoiu: Hidroelectrica și Oltchim vor avea până pe 25 iulie consilii de administrație private

237144_daniel_chitoiu_53713800
237144_daniel_chitoiu_53713800

Ministrul economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că până pe 25 iulie, va exista management profesionist la 3 societăți de stat. Chițoiu a recunoscut că nu a putut fi introdus management privat la Hidroelectrica, Oltchim și Electrica Furnizare până la sfărșitul lunii iunie, așa cum era prevăzut în acordul cu FMI.

Însă, până pe 25 iulie vor fi parcurse toate etapele necesare în cazul acestor societăți. La Hidroelectrica și Oltchim se vor privatiza doar consiliile de administrație, având în vedere că se află în situații speciale. La Electrica Furnizare, se vor privatiza atât funcțiile de membri în consiliul de administrație, cât și cea de director general, informează Hotnews.

"Cu toate că avem asumate pentru patru companii energetice ( ulterior a rectificat spunând că sunt trei companii) implementarea guvernantei corporatiste până la sfârșitul lunii iunie, nu am reușit să parcurgem toate etapele până la sfârșitul lunii iunie, dar, până pe 25 iulie avem management profesionist privat la cele patru societăți pe care ni le-am asumat. Mai mult decat atât, astăzi am lansat documentația pentru selecția managementului privat profesionist pentru 47 de companii", a spus Chițoiu.

Hidroelectrica se află în proces de reorganizare în condițiile în care a fost declanșată insolvență, iar Oltchim se află în administrare specială. Abia după rezolvarea acestor situații, vor avea directori generali selectați din rândul "managerilor profesioniști".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel