Chitară a lui Jerry Garcia, vândută cu o sumă imensă

O chitară care i-a aparținut lui Jerry Garcia, legendarul lider al trupei americane Grateful Dead, a strâns la licitație suma de 3,2 milioane de dolari, care vor reveni unei asociații umanitare, informează AFP.

Chitara electrică realizată la comandă, cunoscută sub numele de "Wolf", l-a însoțit pe Garcia în timpul concertelor până la moartea sa în 1995.

Inițial, în timpul unui eveniment caritabil desfășurat la New York, Brian Halligan, CEO și co-fondator al firmei de marketing HubSpot, a achiziționat "Wolf" pentru 1,6 milioane de dolari plus taxe de circa 300.000 de dolari.

Halligan, un fan al Grateful Dead, a scos apoi chitara la licitație pentru a strânge bani pentru Southern Poverty Law Center, o organizație cu sediul în Alabama care luptă în justiție împotriva suprematiștilor albi și a altor grupuri extremiste.

O asociație anonimă a egalat miercuri suma plătită de Brian Halligan — 1,6 milioane de dolari — ridicând la 3,2 milioane de dolari donația destinată Southern Poverty Law Center, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel