Chinezii au construit un oraș fantomă în Africa

Salamac Irina / 04 iul 2012 / 15:12 Salveaza PDF Comentarii
Așa arată orașul fantomă Kilamba
Așa arată orașul fantomă Kilamba

Imensul oraș fantomă, Nova Cidade de Kilamba, a fost construit la 30 de kilometri de Luanda, capitala Angolei, informează BBC.

[caption id="attachment_200147" align="alignleft" width="310" caption="BBC"][/caption]

Kilamba a fost înălțat în mai puțin de trei ani de către compania de stat China International Trust and Investment Corporation (CITIC).  Este cel mai grandios proiect din zonă. În Kilamba, care se întinde pe 5000 de hectare, au fost construite 750 de clădiri de opt etaje, zeci de școli și mai mult de o sută de magazine. Orașul a costat 3,5 miliarde de dolari și este gata să adăpostească jumătate de million de oameni.

Totuși, timp de un an au fost vândute doar 220 de apartamente din cele 2800 expuse pentru cumpărare. Acesta nu este un lucru neobișnuit de vreme ce apartamentele au prețuri între 120.000 și 200.000 de dolari, iar două treimi din locuitorii Angolei trăiesc cu doar doi dolari pe zi.

Ipoteca pe care o propun băncile locale nu este accesibilă nici chiar lucrătorilor bine plătiți. Autoritățile din Angola se gândesc să dea apartamentele în leasing pe termen lung, dar nimeni nu crede în succesul acestui proiect.

Kilamba a fost construit cu ajutorul unui credit din China în schimbul accesului la petrolul din  Angola.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.DE1