Chelia poate fi tratată prin metoda "vampir". Ce implică tratamentul

chelie_tratament
chelie_tratament

Cercetătorii au descoperit un nou tratament pentru chelie, ei fiind convinși că este cel mai bun, însă metoda utilizată nu este foarte atractivă, din moment ce stimularea creșterii părului se face cu ajutorul unei substanțe extrase din propriul sânge al pacientului.

Supranumit tratamentul "vampir" de către oamenii de ștință, acesta implică extragerea unei mostre de sânge de la pacient şi procesarea ei într-un aparat care extrage PRP (plasmă bogată în trombocite). Ulterior, aceasta este injectată în cap, pentru a stimula formarea unor noi celule stem sub piele, ce ajută părul să crească din nou, susțin cercetătorii.

Tratamentele „vampir” sunt deja folosite în cadrul unor proceduri cosmetice, injecţiile cu PRP fiind utilizate în cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de îmbătrânire de pe faţă şi mâini, scrie descoperă.ro.

Sinteza noii cercetări, efectuată în rândul unor persoane ce suferă de alopecia areata, a fost publicată în cel mai recent număr al publicaţiei British Journal of Dermatology, însă oamenii de știință cred că metoda ar putea da rezultate și în cazul altor afecțiuni care duc la pierderea părului.

„Credem că această metodă ar putea ajuta oamenii ce suferă de alopecie androgenică să-şi recapete părul. Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale”, a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de o serie de trei injecții pe o singură parte a capului, administrarea având loc o dată pe lună. În urma tratamentului s-a observat o regenerarea semnificativă  a părului în zonele pleşuve.

Rezultatele obținute sunt încurajatoare, cercetătorii de la International Hair Research Foundation, Universitatea din Brescia şi de la Hebrew University Medical Centre din Israel intenționând să aprofundeze studiul asupra acestui nou tratament, în speranța că vor obține în final o cremă, pentru a elimna trauma injectării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel