Cercetătorii au dezlegat misterul. Vezi de ce au început primii oameni să meargă pe două picioare

Oameni-Preistorici
Oameni-Preistorici

Mult timp oamenii de ştiinţă au căutat un motiv viabil pentru care primii oameni au decis să se deplaseze pe două picioare. Cercetătorii de la Cambridge au afla în urma unui studiu comparativ cu cimpanzeii că instinctul de conservare este cel care a generat această schimbare. Pentru a putea duce cât mai multă hrană, primii oameni au decis să îşi elibereze mânile, iar asta a generat schimbarea evoluţiei umane.

Regula era "primul venit, primul servit", astfel încât acest obicei de a transporta mâncare cu ajutorul mâinilor a devenit ceva permanent. În timp, acest mod de deplasare a dus şi la modificări anatomice.

"Cheia evoluţiei oamenilor a fost acest mers biped. Faptul că s-au putut adapta în acest fel i-a dus pe o cale diferită a evoluţiei", susţine profesorul William McGrew.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat două grupuri de cimpanzei din Africa. Ei au aflat că atunci când reursele de hrană ale acestora scădeau, maimuţele începeau să-şi facă rezerve şi să care tot mai multa mâncare în mâini, fiind astfel nevoiţi să meargă în două picioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel