Cercetătorii au creat embrioni umani din celule ale pielii

celule
celule

Oamenii de ştiinţă au creat în laborator embrioni umani cu ajutorul unor particule de piele. Aceștia susțin că experimentul urmărește defapt tratarea bolilor degenerative, nu clonarea.

În cadrul experimentului oamenii de ştiinţă au recoltat celule din epiderma de pe mâinile şi picioarele a doi bărbaţi şi le-au plasat în interiorul unui ovul. Embrionii astfel creaţi au trăit doar 5 sau 6 zile, scrie Daily Mail.

Cercetătorii spun că nu urmăresc să creeze copii clonaţi, ci să extragă din embrioni celule stem pentru tratarea bolilor degenerative, precum Alzheimer sau cancer.

Cu toate acestea, Josephine Quintavalle, care militează pentru etica reproducerii a declarat: "Clonarea este clonare, indiferent cum este produsă. Dacă femeile ar înceta să-şi mai vândă ovulele, am putea opri aceste experimente".

În Marea Britanie, embrionii pot fi clonaţi pentru a fi folosiţi în experimente, însă trebuie distruşi după 14 zile.

Robert Lovell-Badge, expert în celule stem, de la Institutul Naţional de Cercetare în Medicină din Londra, susţine că cercetătorii mai au un drum lung până a ajunge să cloneze copii.

"Niciun om de ştiinţă care se respectă nu are intenţia să cloneze oameni. În fapt, nu există niciun motiv pentru a face aşa ceva", a mai spus Lovell-Badge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel