Celulele stem pot prelungi durata de viaţă cu o treime

celule-stem
celule-stem

Celulele stem pot opri îmbătrânirea şi chiar pot prelungi durata de viaţă cu o treime, susţin cercetătorii citaţi de Daily Mail.

Autor: Ana-Maria Anițoiu

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Pittsbourgh, studierea proteinelor din celulele stem reprezintă lucrul cel mai important în descoperirea "elixirului tinereţii" pentru oameni.

Oamenii de şiinţă au făcut un experiment pe şoareci îmbătrâniţi prematur prin modificări genetice (boala progeria) şi au observat că celulele bolnave se compoprtă mai bine în preajma celulelor tinere. Mai exact, specialiştii le-au injectat celule de la şoricei tineri şi astfel cobaii bătrâni au trăit chiar şi de trei ori mai mult, de la 21-28 de zile până la 66 de zile.

Șoriceii injectaţi au crescut la fel de mari ca aceia care erau complet sănătoşi, dezvoltându-li-se muşchii şi vasele de sânge. Cercetătorii consideră că celulele stem sănătoase le-au ajutat pe cele bolnave să se refacă.

Prin acest studiu, autorul dr. Laura Niedernhofer susţine că aceste celule reprezintă şi un pas pentru descoperirea "tinereţii fără bătrâneţe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel