Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Cele mai toxice mâncăruri de Crăciun

[] []

16 dec 2014 / 23:15

Mâncărurile de Crăciun sunt delicioase, dar nu întotdeauna sunt și sănătoase.

Sărățelele

Sărățelele sunt delicioase și pot părea inofensive, însă nu prea au ce căuta pe masa de Sărbători. Una singură conține o treime din doza zilnică de grăsimi saturate de care ai nevoie.

Lichiorul de ouă

Parcă nu este Crăciun fără lichior de ouă, dar specialiștii spun că ar trebui să stai departe de el. Conține mult zahăr, ouă, frișcă și alcool, iar o singură cană are 343 de calorii. Dacă nu îți faci griji pentru siluetă, nivelul colesterolului tău sigur ar trebui să te îngrijoreze. Înlocuiește-l, mai bine, cu un fresh de portocale.

Carnea prăjită

Carnea de porc prăjită conține o cantitate mare de grăsimi nesănătoase și multe calorii. Optează, mai bine, pentru o friptură la cuptor, făcută în suc propriu. Carnea de curcan sau de vită este cea mai sănătoasă pentru inima ta, așa că ține cont și de asta, înainte să îți pui la punct meniul de Crăciun.

Nutriționiștii sfătuiesc, însă, să alegi cu grijă bucata din curcan pe care ai de gând să o consumi. Bucata prea prăjită are cu 70 de calorii mai mult decât cea făcută bine, iar dacă alegi să o mănânci cu tot cu piele, consumi cu 44 de grame de grăsime mai mult.

VEZI ȘI: Oferte de Crăciun pe Valea Prahovei - de la 260 lei, pentru patru nopţi de cazare

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25