Cine sunt cele mai puternice femei din lume

merkel
merkel

Revista Forbes a publicat, miercuri, lista anuală a celor mai puternice femei din lume. Cancelarul german, Angela Merkel, se menține în fruntea clasamentului, urmată de președinta Băncii Centrale Americane (Fed), Janet Yellen.

Este pentru a patra oară consecutiv când Angela Merkel se impune în fruntea clasamentului celor mai puternice femei din lume, precum și a noua oară în decurs de 11 ani, transmite Agerpres.

Filantropul și om de afaceri american Melinda Gates încheie podiumul, ca și anul trecut. Președinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe locul 2 pe locul 4, iar directoarea Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, urcă de pe locul 7 pe locul 5.

Vezi și: Audrey Hepburn, ce nu știai despre cea mai frumoasă femeie din lume

Hillary Clinton figurează pe locul 6 al actualei liste anuale a celor mai puternice femei din lume. 18 dintre acestea, printre care Janet Yellen, apar pentru prima dată.

Noua șefă a General Motors, Mary Barra, este pe locul 7, înaintea primei doamne a SUA, Michelle Obama, aflată pe locul 8.

Lista cuprinde nouă șefi de stat, reprezentând 641 milioane de persoane, 28 de directori generali și 13 miliardare.

Cea mai tânără rămâne excentrica Lady Gaga (28 de ani, pe locul 67). Cea mai în vârstă este regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit (88 de ani, pe locul 35).

Cele mai puternice 100 de femei din lume lucrează în domeniul tehnologic, politică, afaceri, presă, finanțe, organizații de caritate. Puterea lor a fost determinată de Forbes în funcție de bani, forță mediatică, impact și sfere de influență.

Citește și: Cine sunt cei mai eleganți bărbați din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel