Patru dintre mai proaste idei aduse în lume de religie

Religia are, în unele cazuri, învățături bune, însă ca și tehnologia, a adus pe pe lume câteva concepte care au făcut mai mult rău decât bine.

Poporul ales - Acest concept se referă la faptul că Divinitatea a promis adepților ei un teritoriu, chiar dacă acesta este deja ocupat de altcineva. Fiecare religie în parte spune adepților ei că sunt aleși. Imaginați-vă, ce se întâmplă atunci când un om intră în casa altui om, crezând că acea casă i-a fost dată lui de Divinitate.

Ereticii- Conceptul se referă la cei care nu au aceeași religie sau care nu sunt adepții niciunei religii. Ereticii (sau păgânii) sunt considerați imorali și, în unele cazuri, mai puțin umani decât cei care-i consideră așa. Conceptul este folosit de toate religiile, prin urmare adepții acestora se consideră unii pe alții eretici.

CITEȘTE ȘI: Care a fost prima religie monoteistă din lume?

În general, ereticii sunt considerați o amenințare care trebuie neutralizată: fie prin convertire, prin dominație sau, în cel mai rău caz, moarte.

Războiul sfânt - Acesta este, poate, cel mai rău concept creat de religie. Există extrem de mulți oameni religioși care consideră că războiul, dacă este făcut în numele religie, este acceptat. Biserica Catolică Medievală a avut o campanie de exterminare a catariștilor (catarism- doctrină creștină apărută în secolul al X-lea). Suniții și șeicii se omoară între ei de câteva secole. Scripturile ebraice vorbesc de mai multe bătălii în care zeul Yahweh își ajută adepții să ocupe "pământul ales".

Blasfemia - Unele concepte religioase sunt considerate de neatins. Nu ar trebui puse la îndoială, nu ar trebui satirizate sau criticate. De-a lungul istoriei milioane de oameni au fost uciși și torturați pentru că și-au permis să aducă "blasfemii" al adresa unor concepte religioase. Mulți oameni religioși sunt de părere că blasfemia este o crimă odioasă, prin urmare trebuie să reacționeze, de multe ori violent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel