Cele mai cunoscute mituri despre cura de slăbire

cura slabire
cura slabire

Despre cura de slăbire se spune multe lucruri, însă majoritatea dintre ele sunt nefondate. Iată ce anume trebuie să credem și ce rămâne un simplu mit. 

Nu trebuie să mănânci seara

Foarte mulți oameni apelează la această metodă. Numai că organismul arde caloriile în acealași mod, indiferent că este dimineață sau seară. Este indicat să mănânci seara dacă îți este foame, altfel poți avea insomnii, cu condiția să fie ceva ușor. Alegerea unor mâncăruri nesănătoase sunt cele care contribuie la kilogramele în plus.

Poți să mănănci cât vrei și nu te vei îngrășa

Acest tip de dietă, cum este de exemplu dieta Dukan, bazate pe consumarea unui tip de aliment este fals. Este important ce măncâm, dar la fel de important este și cât mâncăm. Caloriile se depun oricum, chiar dacă sunt din carne slabă sau fructe.

Pâinea albă îngrașă, pâinea neagră nu

Este adevărat că pâinea neagră este mai sănătoasă decât cea albă, conține mai multe vitamine, minerale și fibre. Dar, la fel de adevărat este că are un conținut mai mare de calorii.

Sunt indicate mesele mici și dese

Trebuie să mânănci puțin și des fiindcă fiecare masă îți ridică metabolismul, conform mitului.  De fapt, arderea caloriilor depinde de masa corporală și de compoziți acestuia, nu de frecvența cu care mănânci. O masă are un efect neglijabil asupra metabolismului.

Grăsimile îngrașă cel mai mult

Deși au un conținut mai mare de calorii, grăsimile nu trebuie eliminate definitiv din alimentație. Este nevoie să consumăm grăsimi pentru a învăța organismul să extragă energia din ele și astfel să se hrănească din depozitele de pe abdomen și coapse.

Sucurile dietetice îngrașă

Se presupune că, sucurile dietetice păcălesc organismul, care crede că bei zahăr și declașează depunerea grăsimilor. De fapt nu există niciun studiu care să demostreze acest lucru. Până la noi descoperiri, sucurile cu zero calorii nu reprezintă un pericol pentru siluetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel