Cel mai vârstnic bărbat din lume dezvăluie secretul longevității sale

sanchez-article-cel-mai-batran-barbat-din-lume
sanchez-article-cel-mai-batran-barbat-din-lume

Nu deține recordul pentru cel mai vârstnic om care a trăit vreodată pe Terra, însă a fost numit de Guinness World Records Ltd. cel mai în vârstă om din lume.

Saulstiano Sanchez-Blazquez, un fost miner care locuieşte în statul american New York, în apropiere de cascada Niagara, și care are 112 ani, se poate mândri cu o familie numeroasă, ce include doi copii, șapte nepoți, 15 strănepoți și cinci stră-strănepoți, scrie descopera.ro.

Numit de Guinness World Records Ltd. cel mai în vârstă om din lume, Saulstiano Sanchez-Blazquez, născut în ziua de 8 iunie 1901, într-un sat spaniol numit El Tejado de Bejar, nu s-a declarat impresionat de numirea lui, explicând că nu simte că a realizat nimic special doar pentru că s-a întâmplat ca el să trăiască mai mult ca alţi oameni.

La vârsta de 17 ani el a imigrat în Cuba, iar în luna august a anului 1920 a ajuns în Statele Unite.

Întrebat ce trebuie să facă un om pentru a trăi peste 100 de ani, Saulstiano a dezvăluit doar ce crede el că l-a ajutat să atingă această vârstă: a consumat zilnic câte o banană, împreună cu pastilele de Anacin (analgezice care conţin aspirină şi cofeină).

Guinness World Records Ltd. l-a numit pe Saulstiano Sanchez-Blazquez cel mai bătrân om din lume, ca urmare a decesului fostului deținător al recordului mondial, Jiroemon Kimura, la începutul lunii trecute, la vârsta de 116 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel