Cel mai nefericit oraș american riscă și falimentul. Vezi care este

detroit
detroit

Confruntat cu o rată mare a criminalității, un șomaj în creștere, cu o populație în scădere, Detroit ocupă primul loc pe podiumul celor mai "nefericite orașe din SUA", într-un top realizat de revista Forbes, în timp ce un grup de experți au afirmat la începutul acestei săptămâni că zona urbană respectivă riscă și un potențial faliment, relatează Reuters, potrivit money.ro.

În topul celor mai nefericite cinci zone urbane din Statele Unite, Detroit a devansat oraşul Flint, din acelaşi stat (Michigan), oraşele Rockford şi Chicago din Illinois şi Modesto, California.

"Problemele oraşului Detroit nu sunt o noutate. El se află într-un declin de patru decenii, în paralel cu panta descendentă a industriei auto americane", relatează sursa citată.

La începutul săptămânii, un grup de experţi a afirmat că oraşul se confruntă cu o criză fiscală şi un potenţial faliment, precum şi o posibilă preluare de către stat.

În analiza realizată de Forbes, au fost luate în calcul 200 din cele mai mari zone urbane americane, unde s-a avut în vedere o serie de criterii precum rata criminalităţii, executări silite, taxe, preţuri imobiliare, naveta până la serviciu, condiţiile meteorologice şi populaţia în scădere. Toate aceste date compilate și cu costul vieţii de zi cu zi au plasat Chicago pe locul patru în topul publicaţiei. Un alt oraș american important, New York, a intrat în top, din cauza preţului ridicat al traiului, "The Big Apple" având unul din cele mai impozite pe venit şi cele mai îndelungate navete din SUA, cu o medie de 36 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel