Cel mai fidel spectactor al Teatrului Metropolis este din Buzău

Pe data de 14 decembrie, a avut loc la Teatrul Metropolis din Bucureşti o Gală aniversară dedicată împlinirii a zece ani de existenţă a teatrului, în cadrul căreia zece mari actori au ales zece actori tineri cărora să le predea ştafeta.

Au trecut zece ani de când în București se înființa un nou teatru. Pe strada Mihai Eminescu, la nr. 89, funcționează de un deceniu acela care a fost primul teatru de proiecte din Capitală: Teatrul Metropolis.

Teatrul Metropolis a ales să sărbătorească un deceniu de existență organizând un concurs prin care zece tineri să fie aleși pentru un spectacol aniversar, pe un text scris de Lia Bugnar. Actorii finaliști au fost aleși de un juriu format din zece personalități ale lumii teatrale: Oana Pellea, Marian Râlea, Medeea Marinescu, Mimi Brănescu, Gabriela Popescu, Emanuel Pârvu, George Ivașcu, Andi Vasluianu, George Costin și Adrian Titieni.


Premianții au fost anunțați în cadrul unei Gale aniversare, desfășurată pe scena Teatrului Metropolis, în seara de 14 decembrie, aleasă ca ziua teatrului din strada Mihai Eminescu. Gala fost prezentată cu binecunoscutul lor umor de actorii Andrei Huțuleac și Sorin Miron, care au invitat-o pe scenă pe Oana Pellea să ofere primul premiu. „Le doresc tuturor să aibă baftă, să aibă teatre unde să joace, să aibă directori ca George Ivașcu, care să le întindă o mână", a spus actrița vorbind despre tinerii pe care i-a văzut la preselecție.

 (w670)

Unul dintre premiile cele mai emoționante ale serii a fost acela pentru cel mai fidel spectator, care i-a revenit lui Ioan Moise din Buzău, un domn care, pe viscol sau zăpadă vine special la București să vadă spectacolele Teatrului Metropolis. „Sunt copleșit de emoție", a spus el când a urcat pe scenă, „pentru că știu că aici a pășit Radu Beligan", notează Ziarul Metropolis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel