EXCLUSIV  Cel mai bun aliment care poate fi aplicat pe piele în caz de arsură solară. Ce spune medicul Pavelina Andrei

Fotografie creată de Los Muertos Crew, de la Pexels
Fotografie creată de Los Muertos Crew, de la Pexels

Există un singur aliment pe care îl puteți aplica pe piele în caz de arsură solară.

Pe Internet circulă tot felul de soluții naturiste pentru a trata arsurile solare. Dar atenție! Nu toate alimentele din frigider sunt bune pentru piele. Cu toate acestea, iaurtul poate fi o alegere benefică, pe termen limitat, până ajungeți la medic sau la farmacie.

Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, a vorbit, la Interviurile Spectacola, DC News și DC Medical, sâmbătă, despre acest subiect.

”Aproape tot ce avem în frigider este benefic (n.r. - în caz de arsuri solare). Atunci când ne confruntăm cu o problemă de acest gen, până ajungem la farmacie, până ajungem la un medic, până ne procurăm terapii, putem să apelăm la ce avem noi la îndemână în frigider. Iaurtul și celelalte lucruri care pot fi folosite nu ne fac rău, dar trebuie folosite pe termen scurt, până ajungem la farmacie. Sunt utile atâta timp cât persoanele vor înțelege că la nivelul pielii, care a suferit o arsură solară, nu trebuie aplicate creme grase, creme care să facă ocluzie la nivelul porilor și să astupe. Acolo nu mai vorbim de hidratare… și vom agrava situația. Iaurtul este un aliment lejer care poate fi aplicat la nivelul tegumentului, pielea putând să respire”, a explicat dermatologul Pavelina Andrei.

Expunerea la soare vine cu o serie de beneficii pentru sănătate printre care și aportul de vitamina D. La nivel estetic, bronzul este râvnit și căutat de multe persoane. De asemenea, și la nivel psihologic putem beneficia de unele avantaje. Pe lângă beneficii, soarele aduce și o listă lungă de riscuri pentru sănătate. 

Alimentația, poluarea, stresul și pielea

În sezonul cald, alimentația poate juca un rol decisiv în sănătatea noastră, fiind o armă eficientă în lupta cu efectele nocive ale soarelui și a căldurii. Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, explică ce alimente ar trebui să includem în dietă și care sunt cele de care ar trebui să ne ferim.

Urmăriți aici interviul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel