Cel mai bătrân urs panda din lume a murit la 34 de ani

Ming Ming
Ming Ming

Potrivit presei chineze, femela panda Ming Ming a murit la 34 de ani într-un parc zoo din ţară. Era cel mai bătrân urs panda din lume, scrie site-ul maxisciences.com, citat de Agerpres.

Ming Ming a murit pe 7 mai în parcul zoo Xiangjiang Wild Animal World din cantonul Guangzhou. Femela panda se afla la acest loc din 1998. Veterinarii au spus că organele animalului se degradaseră odată cu vârsta, ducând la o deficienţă renală. Urşii panda trăiesc circa 15 ani în sălbăticie şi 22 de ani în captivitate. Ming Ming era gata să provoace un incident diplomatic când a fost trimisă la grădina zoologică din Londra, în 1991, pentru a se împerechea cu un alt panda, Bao Bao. Femela s-a întors de urgenţă în China, cele două animale fiind gata să se bată şi împerecherea fiind un eşec.

În China, aceste animale fac parte dintr-un program de creştere în captivitate. Oamenii de ştiinţă chinezi au pus la punct tehnici de fecundare artificială pentru a depăşi problema principală la reproducerea urşilor panda: nu sunt în călduri decât câteva zile pe an.

În lume, mai există doar 1.600 urşi panda în libertate şi circa 300 în captivitate, îndeosebi în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel