Urmărește emisiunea live


Ceaiul de păpădie te slăbește sănătos

Că tot a venit căldura și ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus, un ceai dintr-o plantă pe care o întâlnești la tot pasul  reprezintă  o soluție naturală și sănătoasă.

Păpădia este una din plantele care apar primăvara și pe care o găsim din belșug oriunde este verdeață, până la sfârșitul toamnei. Principala acțiune medicală a păpădiei este cea diuretică, trateaza diferite boli de ficat și bilă, este un puternic detoxifiant și antiinflamator, ajută la pierderea în greutate, previne cancerul.

Ceaiul de păpădie este considerat unul din cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit, ieftin și ușor de folosit, sporește eliminarea toxinelor din oragnism dar și excesul de apă. Ceaiul se gasește în comerț, la plafar, iar modul de preparare este foarte ușor: se prepară infuzie de 10-15 minute din o linguriță de plantă mărunțită la o cană de apă.

Păpădia se poate consuma și sub formă de salată, preparată din frunze și rădăcini proaspete. Pentru un gust mai bun și pentru efecte curative asemănătoare celor întâlnite în ceai, frunzele pentru salată trebuie să fie culese la începutul primăverii, atunci când sunt fragede, de preferință înainte de a înflori. Floarea, poate fi gătită în compoziția ciorbelor, salatelor sau se poate prăji ușor în ulei încins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel