Cea mai urâtă expresie a anului în Germania - ”Trădător de țară”

Expresia 'trădător de țară', scandată de extrema dreaptă germană în timpul manifestațiilor împotriva susținătorilor politicii de deschidere față de refugiați, a fost aleasă marți cea mai urâtă expresie a anului în Germania, scrie AFP.

Termenul german de 'Volksverräter' este 'prin excelență o moștenire a regimurilor dictatoriale, printre care și cel nazist', explică juriul care se reunește la începutul fiecărui an la Darmstadt pentru a alege 'cea mai urâtă expresie' a anului care a trecut și pe care membrii acestui juriu o consideră drept o ilustrare a ambianței politice și a preocupărilor dominante în Germania, scrie Agerpres.

Respectivul comitet, alcătuit din patru lingviști și alte două personalități, mai afirmă că se teme de acest abuz de exprimare care amenință 'dezbaterea necesară într-o democrație'.

Pe 3 octombrie la Dresda, de ziua națională a Germaniei, cancelarul Angela Merkel a fost huiduită de un grup de protestatari care manifestau împotriva primirii migranților și au strigat lozinci printre care s-a numărat și cea de 'trădătoare de țară'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel