Cea mai mare performanţă a alpinismului românesc

ConfPresa NangaParbat MunteleDestinului1-1
ConfPresa NangaParbat MunteleDestinului1-1

Radio România a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, prima conferinţă de presă a echipei de alpinişti români care a escaladat în premieră naţională Vârful Nanga Parbat din Himalaya, pe ruta Schell, performanță ce a bifat cucerirea celui de-al nouălea optmiar al lumii, pe un traseu care a durat mai bine de o lună de la data plecării din Bucureşti spre Pakistan.

În cadrul conferinţei de presă, desfăşurată în foaierul Central al Sălii de Concerte „Mihail Jora”, echipa formată din Zsolt Török, Teo Vlad, Marius Gane, Aurel Sălăşan şi Bruno Adamcsek, însoţită de managerul proiectului, Eugen Popescu şi de Paul Popescu, manager pentru relaţia cu mass-media, au oferit în exclusivitate detalii şi fotografii din cursul expediţiei.

Rezultatul expediţiei organizate în anul 2013 pe Nanga Parbat reprezintă „cea mai mare performanţă a alpinismului românesc ţinând cont de dificultatea ascensiunii pe versantul Rupal, de numărul de membri ai echipei care au ajuns în vârf (4 din 5) şi de faptul că nu au fost folosiţi şerpaşi şi nici măşti de oxigen. A fost o expediţie 100% românească, atât ca echipă, cât şi ca management”, a declarat liderul echipei, Zsolt Török.

În semn de apreciere a extraordinarei lor performanţe, cei cinci alpinişti au primit medalii din partea Radio România, instituție implicată în susținerea expediției, ca partener media.

Echipa temerarilor alpiniști români au realizat în data de 19 iulie a.c. să escaladeze Vârful Nanga Parbat din Himalaya (8.126 m), pe ruta Schell. Numit și  „Muntele destinului“, Nanga Parbat este situat în partea vestică a lanţului Himalaya, în Pakistan. Versantul Rupal, pe care au urcat alpiniştii români, este cea mai dificilă rută de escaladare a vârfului Nanga Parbat, cu particularitatea că de la tabăra de bază până în vârf este o diferenţă de peste 4.000 de metri. Dintre cei 200 de alpinişti care au atins acest vârf de-a lungul timpului, mai puţin de 20 au ales să urce pe acest spectaculos versant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel