Cea mai mare intervenţie a MApN: repatrierea răniţilor din Muntenegru

Mircea-Duşa
Mircea-Duşa

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a declarat luni seară că repatrierea românilor din Muntenegru reprezintă cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN. Acesta a prezentat la Baza 90, din Otopeni, cele două aeronave care îi vor aduce marţi pe românii răniţi în accidentul din Muntenegru.

Autor: Maria Lenţoiu

Mircea Duşă a prezentat luni seară presei cele două aeronave care vor transporta persoanele rănite în accidentul ce a avut loc duminică în Muntenegru. Aeronavele poartă numele Hercule şi Spartan. Spartan are dimensiunile reduse, capacitatea de transport fiind de 12 persoane, iar pe Hercule pot fi transportaţi 18 pacienţi.

Marţi, de la ora 5.00, SMURD va aduce toate echipamentele şi materialele sanitare necesare răniţilor, după care, plecarea se va face de la Baza 90, în jurul orei 8.00, potrivit Mediafax.

La întoarcere, raniţii vor fi preluaţi de echipajele SMURD şi transportaţi la spitalele din Bucureşti.

Mircea Duşă a declarat că nu poate spune numărul medicilor români care vor merge în Muntenegru, dar a afirmat că aceştia vor fi coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

Duminică dupa-amiază un grav accident s-a petrecut în Muntenegru. Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, lângă o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel