Ce trebuie să ştii când îţi cumperi o casă nouă. Întrebări esenţiale

Cumpărarea unui nou apartament este o adevărată provocare, mai ales din punct de vedere financiar, așa că înainte de a face acest pas, ar trebui să acorzi atenție mai multor detalii. Documentele juridice, cheltuielile de întreținere și renovările ar trebui să fie pe lista lucrurilor de verificat, scrie observator.tv. 

Înainte de a bate palma, ţine cont de nouă intrebari pe care să ţi le pui, prezentate mai jos. 

1. Ce clădiri se construiesc în cartier?

Atunci când îți cumperi un apartament nou, ar trebui să te interesezi ce clădiri se construiesc în zona în care ai vrea să locuiești. S-ar putea ca anumite construcții să polueze aerul din cartier, să blocheze anumite drumuri sau să încurce traficul.

2. Cât de aproape se află mijloacele de transport?

Dacă nu ai propria ta mașină și ești obișnuit să te deplasezi cu mijloacele de transport în comun, ar trebui să te interesezi dacă există stații de autobuz, de metrou sau vreun tren, în zona în care vrei să te muți.

 

3. Care este situaţia parcărilor?

Dacă vrei să-ți cumperi un apartament nou, ar trebui să afli de la actualul proprietar dacă acesta deține și un loc de parcare în apropierea blocului. De obicei, agenții imobiliari menționează dacă există locuri de parcare, chiar în anunțurile de vânzare, însă există și cazuri în care această informație este omisă.

4. Ce renovări au fost făcute în apartament?

De obicei, un apartament nou înseamnă mai puține cheltuieli pentru reparații, însă cel mai bine ar fi să te interesezi dinainte ce fel de renovări au fost făcute de vechiul proprietar. Eventual, îi poți cere proprietarului chiar și niște certificate de calitate pentru materialele folosite, iar așa vei putea estima un cost al reparațiilor anterioare.

 

5. Care este structura de rezistenţă a blocului?

Cumpărarea unui apartament necesită eforturi financiare foarte mari, așa că este important să acorzi atenție mai multor aspecte înainte de a lua o hotărâre. Pentru un plus de siguranță, îți recomandăm să îi ceri agentului imobiliar mai multe informații despre structura de rezistență a blocului în care se află apartamentul pe care ți-l dorești. În funcție de materialele care au fost folosite pentru construirea blocului, vei știi cât de rezistent este acesta în cazul cutremurelor.

6. Care sunt cheltuielile de întreţinere?

Atunci când îți cumperi un apartament nou, trebuie să te gândești și la cheltuielile care vor apărea pe termen lung. De aceea, îți recomandăm să te interesezi din timp care sunt costurile de întreținere ale apartamentului pe care dorești să-l cumperi. Dacă proprietarul nu te poate ajuta cu aceste informații, poți verifica singur lista de plată a vecinilor, pentru a vedea cam cât costa utilitățile în blocul respectiv.

7. Ce construcţii se mai află în cartierul respectiv?

Atunci când te muți într-un nou cartier, ar trebui să te interesezi ce se află în vecinătatea zonei în care vei locui. Spre exemplu, o farmacie, un cinematograf, un supermarket și un cabinet medical ar putea să-ți fie de folos oricând.

8. Ce documente juridice ar trebui verificate?

Atunci când vrei să cumperi un apartament nou ar trebui să ceri ajutorul unui avocat pentru verificarea anumitor documente juridice ale locuinței, printre care: certificatul de urbanism, autorizația de construcție și procesul verbal de recepție.

9. Ce vecini vei avea?

Înainte de a-ți cumpăra apartamentul pe care ți-l dorești, ar trebui să te gândești și la vecinii pe care îi vei avea. Înainte de a semna contractul, află dacă cei care locuiesc lângă tine sunt persoane liniștite sau tineri petrecăreți și zgomotoși. De asemenea, ar trebui să acorzi puțină atenție și curățeniei de pe scara blocului și din jurul acestuia, pentru că astfel îți vei putea face o idee despre viitorii tăi vecini.

Așadar, înainte de a cumpăra un apartament, ar trebui să îți faci o listă de întrebări pe care să le adresezi actualului proprietar sau agentului imobiliar. Un asemenea pas este foarte important, așa că trebuie să iei în calcul o mulțime de detalii privind siguranța și confortul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel