Ce trebuie să faci pentru creșterea imunității

Capacitatea organismului de a rezista în fața atacului microbilor și al toxinelor poate fi crescută și stimulată, însă trebuie acționat simultan pe două planuri.

Pe de-o parte trebuie evitate și eliminate cauzele de stres, iar de cealaltă parte să fie adus în stilul de viață și în alimentație a tot ceea ce este binefăcător, natural și întăritor al sistemului imunitar, scrie sanatatebzi.ro.

Astfel, trebuie eliminat:
- somnul necorespunzător;
- deshidratarea;
- cronicizarea stresului cronic;
- dependențele de nicotină și cofeină;
- alimentele procesate industrial și ingredientele periculoase;
- stresul emoțional;
- toxinele ambientale.

Totodată, trebuie consumate cât mai multe fructe și legume, în special cele de culoare roșie, dar și usturoi, țelină, ardei gras, socul negru, ciuperci, germeni de grâu, grapefruit, produse apicole (propolis) care au proprietăți stimulatoare.

Imunitatea poate crește și dacă se respiră profund cât mai des pe parcursul zilei, deoarece ajută la oxigenarea corpului și la circulația limfei în zona abdominală. 

Nu uitați să vă relaxați total, cu ochii închiși într-un spațiu ambiental favorizant, și practicați drumeții și plimbări.

Realizarea unor hobby-uri personale este o altă modalitate de destindere si stimulare a imunității, precum și consumul de antioxidanți, betacarotenul, vitaminele C și D fiind indicat să nu lipsească din nicio dietă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel