Ce trebuie să faci pentru a învăța mai ușor

Potrivit unui studiu, publicat pentru prima dată pe site-ul revistei medicale PLOS ONE, unele mişcări simple ale corpului pot să schimbe temporar funcţiile creierului şi să îmbunătăţească memoria.

Astfel, psihologul american Ruth Propper de la Montclair State University, susține că mâna dreaptă strânsă în pumn ajută la memorarea de informaţii noi, de exemplu a unor cuvinte, în timp ce mâna stângă strânsă în pumn activează memoria de scurtă durată, dacă sunteţi dreptaci, subliniază publicaţia germană Focus, potrivit Agerpres.

Efectul unor astfel de mișcări se datorează, potrivit specialiștilor, stimulării diverselor emisfere ale creierului.

Celor 51 de participanți la experiment li s-a propus să memoreze, într-o perioadă scurtă, o listă de 72 de cuvinte. Cel mai bine s-au descurcat cu această sarcină cei care în timpul memorării ţineau strâns pumnul drept, iar în timpul redării - pe cel stâng.

Cercetătorii americani susțin că rezultatele studiului obţinute sunt importante pentru ştiinţă, deși activitatea creierului subiecților nu a fost monitorizată în timpul experimentului, iar numărul participanților a fost unul destul de mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel