Ce trebuie să faci ca să NU te îngrași după ce ai slăbit

 Siluetă
Siluetă

Ți-ai dat silința, ai ţinut cura de slăbire cu strictețe şi ai reuşit să dai jos kilogramele care te deranjau. Cum faci să te menții? Jurnalista Andreea Sava ne dezvăluie pe blogul personal pașii de urmat după cura de slăbire.

Iată pașii care te vor ajuta să îți menții greutatea dorită:

1. Ia-o încet: măreşte aportul de calorii treptat

După o cură, nu te poţi întoarce la viaţa pe care o duceai înainte. Nu brusc, nu te mai poţi întoarce DELOC. Bineînţeles că trebuie cumva să începi să mănânci ca un om normal. Fă-o însă treptat. În funcţie de dieta pe care ai urmat-o, creşte aportul cam cu 100 de calorii o dată la o săptămână până ajungi la cantitatea necesară greutăţii tale şi activităţilor pe care le faci. Evident că, dacă faci sport regulat, vei avea nevoie de o cantitate mai mare de calorii decât dacă duci o viaţă sedentară.

2. Dă-i organismului tot ce are nevoie

Fă-ţi analizele şi vezi ce lipsuri de vitamine şi minerale ai. Şi încetează cu prostiile. Nu te îngraşi de la vitamine. Un organism sănătos va funcţiona în parametri normali, unul afectat va intra în regim de avarie şi am explicat mai sus ce se întâmplă.

Aşa că trebuie să mănânci cu cap. Nu evita proteinele. Ai nevoie să-ţi dezvolţi musculatura plus că îţi vor accelera metabolismul. Dă-i organismului tău şi grăsimi, şi glucide, şi carbohidraţi dar cu măsură. Şi ajungem, de fapt, la esenţial.

3. Fă-ţi un regim de viaţă sănătos

Nu te mai întoarce la stilul de viaţă în care mâncai numai prostii. Dacă mănânci de calitate, poţi să mănânci suficient. Citiți continuarea aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel