Ce spune Mărmureanu despre Apocalipsa 2012

marmureanu
marmureanu

Directorul onorific al INFP, prof. Gheorghe Mărmureanu, nu crede că Apocalipsa va veni pe 21.12.2012, adăugând că teoriile care circulă sunt niște prostii.

"Toate acestea sunt prostii. Singurul lucru pe care pot să-l transmit oamenilor este să nu creadă în ele. Apoi, în cazul unui cutremur, le recomand să rămână pe loc, să nu sară pe scări sau din bloc .Viitorul cutremur important nu va fi foarte puternic. Lucrul important este că un cutremur foarte puternic, peste şapte şi ceva, începe mişcarea pe verticală, care o simţi, şi după 10, 12, 15 secunde urmează mişcarea pe orizonatală, care transportă circa 76 la sută din energie Aici trebuie să fie atenţi. Dar este timp", a declarat Mărmureanu.

Potrivit lui Mărmureanu, în România există sisteme de alertare, în caz de cutremur, pentru centrala atomică, pentru Poliţie şi pentru alte instituţii.

"Cei care care preiau primul semnalul de cutremur sunt inspectoratele pentru situaţii de urgenţă", a precizat Mărmureanu.

În 2012, în Vrancea au fost înregistrate zece cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Seismele s-au produs la 10 ianuarie (magnitudine 4,3 grade), 19 ianuarie (4 grade), 26 aprilie (4 grade), 26 mai (4 grade), 6 iulie (4,4 grade), 12 iulie (4,3 grade), 31 august (4,1 grade), 9 septembrie (4 grade), 2 octombrie (4,2 grade) şi 1 decembrie (4,6 grade).

Tot anul acesta, la 1 ianuarie, în Câmpia Română, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel