Ce spun astrologii români că se va întâmpla pe 21 decembrie

Sfârșitul lumii prezis de calendarul maya se apropie. Astrologii români, Zoltan Vereș și Alexandru Nicolici, afirmă însă că totul este speculație, o presupunere tipic umană și holywoodiană. 

"Fiecare crede ce vrea, speculează cum vrea“, afirmă Zoltan Vereş. „Apocalipsa, trei zile de întuneric, răsucirea polilor magnetici, cutremure, cataclisme şi alte asemenea nenorociri sunt pure invenţii ale unor minţi cu prea multă imaginaţie“, consideră Alexandru Nicolici, potrivit provincianews.ro.

Membru al Centrului de Cercetare şi Aplicaţii Astrologice "Helios", Zoltan Vereş a subliniat că fiecare individ poate să aibă propria variantă asupra Apocalipsei, iar ziua de 21 poate să infirme sau să confirme predicțiile mayașe.

„După cum ne-a demonstrat istoria lumii şi natura de-a lungul a sute de ani, orice este posibil. Cuvântul «apocalipsă» provine din greacă şi înseamnă revelaţie, în traducere, nu înseamnă sfârşitul lumii. Înseamnă o cunoaştere mai profundă şi revelarea unor secrete esenţiale“, afirmă Vereş.

„Din moment ce spaniolii au distrus mare parte din moştenirea culturii mayaşilor, nu avem aproape deloc documente despre previziunile mayaşilor legat de această perioadă. Tot ceea ce se ştie este că vestitul calendar mayaş se încheie cu ultima zi a lui, 21 decembrie 2012. Sfârşitul lumii, ca şi concluzie, este o presupunere tipic umană şi holywoodiană de o ignoranţă maximă. Puţini îşi pun problema că s-ar putea ca din acel moment să existe o percepţie total diferită asupra timpului şi a ceea ce cunoaştem per ansamblu. Argumentaţiile referitoare la sfârşitul lumii sau orice alte transformări care vor apărea sunt la fel de utile şi practice ca şi tentativa de a demonstra existenţa unei raţiuni superioare, cum ar fi Dumnezeu. Fiecare crede ce vrea, speculează cum vrea, şi când vine momentul vom afla cu toţii răspunsurile", a reacţionat astrologul.
În schimb, astrologul Alexandru Nicolici vorbeşte despre finalul unui ciclu şi respinge ideea potrivit căreia Apocalipsa reprezintă multitudinea unor cataclisme. „Profeţiile Maya au fost create în urma cu mult timp şi au fost suficient de exacte încât să conţină avertismente cu privire la invazia spaniolilor, care a pus capăt Imperiului Maya. Calendarul Maya se va termina în 21 decembrie 2012, la ora 13:11, ora României, în momentul Solstiţiului de Iarnă din 2012, adică la intrarea Soarelui în zodia Capricornului. Acest moment marchează un final de ciclu evolutiv, finalul unui An Cosmic (sau Anul lui Platon), care are o durată de 25.920 de ani tereştri“, afirmă Alexandru Nicolici. Astrologul bucureştean a adăugat: „«Lumea Veche» se va încheia, dar tot atunci va începe «Lumea Nouă», o lume despre care Andre Malreaux spunea că: «Va fi spirituală (religioasă) sau nu va fi deloc!».  Nu se termină lumea, doar se schimbă regulile, iar cei ce le vor respecta se vor descurca foarte bine. Cei care vor rămâne ancoraţi în regulamentul vechi vor constata că multe lucruri sau metode nu mai produc acelaşi efect şi, bineînţeles, nu vor înţelege ce se întâmplă“ a mai spus Alexandru Nicolici. „«Lumea veche»  este expresia maximă a ceea ce poate oferi cunoaşterea materială, fizică. «Lumea Nouă» este cea în care, pe lângă fizic, intră în joc cu drepturi egale, sufletul şi spiritul. Sunt mulţi oameni care au trăit şi probabil vor continua să trăiască fără hrană sufletească. Ei sunt cei care se vor chinui în lumea ce va începe după 21 decembrie 2012. Esenţa Lumii Noi este simplă: pune suflet în tot ce faci şi trăieşte lumea prin percepțiile sufletului nu ale raţiunii. În rest, Apocalipsa, trei zile de întuneric, răsucirea polilor magnetici, cutremure, cataclisme şi alte asemenea nenorociri sunt pure invenţii ale unor minţi cu prea multă imaginaţie", a reacţionat astrologul Nicolici. Alexandru Nicolici a adăugat cu privire la baza științifică a profețiilor mayașecă „există şi este dată de elementele astronomice ale mişcării Sistemului Solar în jurul axului central al Galaxiei Căii Lactee, cea în care ne aflăm. Punctul în care ne aflăm acum este exact în mijlocul unui câmp energetic cu o intensitate foarte înaltă, pe care unii îl numesc «Centura de Fotoni».
Astrologul Nicolici conchide că "Oamenii ar fi bine să se sperie doar de consecinţele faptelor pe care le comit zilnic, deoarece acestea generează efecte care ne afectează viaţa! Ar fi bine ca oamenii să nu îşi mai facă singuri atât de mult rău, încât am ajuns să nu mai avem nevoie de duşmani pentru că reuşim să ne facem singuri tot ce poate fi mai rău. Mai bine ar fi să ne speriem de faptul că în dimineaţa zilei de 22 decembrie noi vom fi tot aici şi ne vom continua existenţa ca şi până acum, fără să schimbăm nimic în gândurile, sentimentele şi faptele noastre. Asta este cea mai mare catastrofă - să continuăm să trăim la fel de inconştienţi şi nepăsători ca şi până acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel