EXCLUSIV  Ce poți face în Heraklion, capitala insulei Creta - Jurnal de călătorie

Heraklion este capitala insulei Creta și cel mai mare oraș de pe insulă. Are o populație de aproximativ 1.200.000 de locuitori. 15% din industria de turism din Grecia se află în acest oraș

Lăsând cifrele la o parte, prima impresie pe care am avut-o atunci când am pășit în Heraklion este că mă aflu într-un mic oraș antic cu aglomerația unei metropole moderne. 

Senzația de aintichitate mi-a fost dată de clădiri și arhitectură, însă aglomerația traficul, claxsoanele, bradurile celebre din lumea modernă mi-au adus aminte că mă aflu în al cincilea cel mai mare oraș din Grecia.

Străzile sunt înguste. Atât de înguste că multe dintre ele sunt cu sens unic. Așadar te duci pe o stradă și te întorci pe cealaltă. Dezvoltarea orașului, totuși, a făcut ca traficul să fie destul de ok.

Ce poți vizita în Heraklion

Muzeu Arheologic

Muzeul istoric al Cretei

Palatul lui Knosos

Biserica Agios Titos

Portul

Fântâna Morosini

Mănăstirea Kera Kardiotissa

In ceea ce priveste mâncarea, Heraklion oferă turiștilor amatori de noutate o mulțime de surprize plăcute. Mâncărurile din pește și din carne de miel sunt specialitățile zonei. La acestea se adugă numeroase preparate din carne de porc și salate tradiționale. Foarte multe feluri de mâncare tradiâională și băuturi specifice zonei sunt servite într-o atmosferă specifică localurilor grecești, muzica fiind un element nelipsit.

În Heraklion, servirea mesei este un adevărat moment de relaxare care trebuie savurat, mai ales dacă optați pentru o terasă cu vedere spre mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel