Ce mașină este campioană mondială la anduranţă

A câștigat ambele trofee decernate în Campionatul Mondial de Anduranţă, cel al piloţilor şi cel al constructorilor.

Echipa Toyota a câștigat ambele trofee decernate în Campionatul Mondial de Anduranţă, cel al piloţilor şi cel al constructorilor, după a opta etapă, ultima, a competiţiei, care a avut loc, duminică, în Brazilia.

Înaintea cursei de şase ore de la Sao Paulo, elveţianul Sébastien Buemi şi britanicul Anthony Davidson îşi asiguraseră titlul mondial la piloţi. Toyota mai avea nevoie la Interlagos de trei puncte pentru a se "încorona" campioană mondială la constructori, pe care le-a obţinut fără probleme.

Buemi-Davidson a ocupat locul secund, iar o altă Toyota TS 040 Hybrid, pilotată de austriacul Alexander Wurz, francezul Stéphane Sarrazin şi britanicul Mike Conway, s-a clasat pe locul 4, relatează Mediafax.

Cursa de şase ore de la Sao Paulo a fost câştigată de Porsche 919 Hybrid, piloţi Romain Dumas, Neel Jani şi Marc Lieb, iar pe locul 3 a terminat Audi R18 e-tron quattro, cu Lucas Di Grassi, Loïc Duval şi Tom Kristensen.

VEZI ȘI: Record la săritura cu camionul, peste o mașină F1 - FABULOS

În acest sezon, Toyota a câştigat cinci curse, Silverstone, Spa, Fuji, Shanghai, Bahrain, Audi două, Le Mans şi Austin, iar Porsche una, Sao Paulo.

Este primul trofeu important obţinut de constructorul japonez de automobile din 1999, an în care s-a impus în Campionatul Mondial de Raliuri, înaintea Subaru şi Mitsubishi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel