EXCLUSIV  Ce îşi doreşte Ioana Constantin de la "coaliţia monstruoasă" PNL-PSD. Săgeţi ironice către USR

Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Ioana Constantin, vicepreşedinte PMP, a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS la posibilitatea formării unui Guvern din PNL şi PSD. 

Întrebată ce crede PMP despre "monstruoasa coaliţie", aşa cum este descrisă negocierea dintre PNL şi PSD pentru formarea unui Guvern, de către USR, Ioana Constantin i-a ironizat pe cei din partidul condus de Dacian Cioloş. 

"USR, această comisie naţională de integritate, sunt favoriţii mei, ei niciodată nu sunt de acord cu nimeni", a spus Ioana Constantin. 

Ulterior, aceasta a vorbit despre negocierile dintre PNL şi PSD. 

"Nu vreau să fiu ipocrită. Eu cred că ţara trebuie să fie guvernată. Nişte partide ajung în Parlament, indiferent despre ce ţară vorbim, şi că ele trebuie să formeze o majoritate. Că o formează stânga cu dreapta, că e ciuma roşie cu ciuma galbenă, aşa cum îi mai spunem noi în diverse feluri cromatice, asta este viaţa. Eu nu sunt împotriva niciunei coaliţii care se poate forma democratic, în urma unor negocieri în Parlament. Cele două partide sunt cele mai mari din Parlament, au guvernat România în ultimii 30 de ani în diferite formule şi chiar împreună. Deci eu cred că dacă oamenii ăştia ajung la un program comun de guvernare şi pot să creeze o coaliţie care să guverneze România pe termen lung e foarte bine. 

Ce îmi doresc eu de la această monstruoasă coaliţie este să nu mai facă experimente la ministere. Vreau să văd miniştri cu capacitate de management, care să aibă experienţă şi politică şi managerială, şi un premier care să îi ţină în frâu", a precizat vicepreşedintele PMP. 

Preşedintele, ales prin votul parlamentarilor. Ioana Constantin: Vor pune o marionetă

"Avem un partid care câştigă alegerile, PSD, şi care nu primeşte mandat de formare a Guvernului pentru că preşedintele e de la alt partid. Nu e normal. Această încrâncenare în 2021 nu este de dorit. Abordarea e alta, europeană. Avem această situaţie în care s-au contorsionat şi acum au venit la PSD să facă Guvern. Ideea unui preşedinte ales de Parlament nu ar fi totuşi o soluţie?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

VEZI ŞI  Cadoul pe care Klaus Iohannis ar putea să-l lase României. Bogdan Chirieac: Ceva trebuie schimbat

"Aşa cum cunosc eu politicienii români şi parlamentarii, că tot ei vor fi în mare parte, vor alege o marionetă. Să nu vorbim despre preşedintele actual al României, dar vor pune un preşedinte marionetă care nu va avea nicio putere. De asta mi-e teamă. Nivelul e atât de scăzut în Parlamentul României încât nu ştiu dacă azi avem 10% dintre parlamentarii României de bună calitate care să ştie carte, să facă o lege, să spună lucruri coerente", a concluzionat Ioana Constantin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel