Ce beneficii au două ciocolate pe zi pentru sănătate

Consumul regulat de anumite cantități de ciocolată cu lapte protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă.

Ciocolata este alimentul de confort, cunoscut pentru capacitatea de a produce aceeași substanță chimică în creier ca atunci când ne îndrăgostim.

Oamenii de știință au demonstrat că nu mai este nevoie ca ciocolata să fie o plăcere vinovată după ce au constatat că două ciocolate pe zi protejează împotriva bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Deși ciocolata neagră a fost mult timp cunoscută pentru beneficiile ei în materie de sănătate, un nou studiu a constatat că ciocolata cu lapte poate furniza, de asemenea, substanțe nutritive valoroase, care reduc riscul de probleme cardiace.

[citeste si]

Aceasta este cea mai recentă cercetare ce evidențiază valoarea ciocolatei. Anterior, s-a dovedit că ciocolata reduce pierderea de memorie, previne diabetul zaharat, reduce stresul, protejează pielea împotriva efectelor nocive ale soarelui și reduce nivelul de colesterol.

Pentru a afla dacă deliciosul desert este benefic și pentru inimă, cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen au studiat obiceiurile alimentare ale unui număr de 21.000 de oameni cu vârste de peste 12 ani.

Potrivit The Telegraph, aceștia au aflat că dacă mâncăm până la 100 de grame de ciocolată pe zi, vom avea un risc scăzut de boli de inimă. Astfel, riscul de a ne îmbolnăvi de o boală cardiacă se reduce cu până la 25% în aceste condiții. Totodată, riscul de a avea un atac de cord scade și el cu până la 23%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel