Ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta unui fumător

Fumatul este un viciu cu nenumărate efecte nocive asupra organismului. În cazul în care nu se găsește impulsul și voința necesară pentru a se renunța la țigări, este bine de știut ce alimente trebuie să consume fumătorii pentru a se simți sănătoși, în condițiile în care fumatul accelerează consumul rezervelor de vitamina C, vitamina E, Seleniu, Magneziu și Zinc din organism.

Potrivit site-ului lyla.ro, fumătorii ar trebui să includă în dieta lor o serie de alimente cu un aport mai mare al unor substanțe, fără de care aceștia nu se vor simți niciodată sănătoși.

Doze duble de vitamina C sunt esențiale pentru fumători, pentru a se menține nivelul ei la normal în organism. Pentru acest lucru este indicat consumul des de citrice și pepene (de 3 ori pe zi).

Uleiul de floarea-soarelui, semințele de floarea-soarelui, alunele de pădure, migdalele, cartofii dulci, avocado, musli și spanacul sunt cele mai bune surse de vitamina E, care, de asemenea, se consumă mai mult în organism, în cazul persoanelor care fumează.

Tot din cauza fumatului are de suferit și Seleniul din organism, care ajută la stimularea sistemului imunitar, fiind, de altfel, și foarte greu de înlocuit. Acest inconvenient poate fi combătut cu alimente precum nucile și stafidele, tonul proaspăt, creveții, semințele de floarea soarelui și orezul.

Magneziul, un important regulator al nivelului de zahăr din sânge, duce la o mai bună structura a oaselor și totodată la vindecarea rapida a rănilor. În consecință, se impune consumul de nuci, soia, ceai ș orez brun fiert.

Nu în ultimul rând, Zincul duce la îmbunătățirea vieții sexuale și la întărirea sistemului imunitar. Alimentele în care se găsește Zincul sunt scoicile, carne de vită, carnea de porc și de miel și sardine.

Alimente la care fumătorii ar trebui să renunțe

Deoarece fumatul cauzează îngroșarea venelor și arterelor, anumite alimente care favorizează astfel de afecțiuni ar trebui eliminate din dieta fumătorilor. Alimentele care conțin multe grăsimi saturate, mult zahăr și mulți carbohidrați nu ar trebui consumate de persoanele atinse de acest viciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel