Cauze pentru metabolismul lent și soluții

 Siluetă
Siluetă

Sunt greșeli pe care le facem în stilul nostru de viață care au ca rezultat încetinirea arderilor dar există și soluții pentru intensificarea lor.

Jurnalista Andreea Sava realizează o listă cu factorii care încetinesc metabolismul

1. Stresul

Există persoane care, în condiții de stres, se îngrașă, chiar dacă nu mănâncă mai mult. Explicația științifică ar fi că acesta este corelat cu eliberarea de cortizol, hormon aflat în strânsă legătură cu procesele metabolice. Primul lucru pe care-l puteți face este să încercați să eliminați factorii de stres. Știu, e simplu de zis.

2. Hormonii

Dezechilibrele hormonale pot fi cauza metabolismului lent, în special a testosteronului, al cărui nivel oricum scade odată cu înaintarea în vârstă. Despre cortizol am vorbit la punctul anterior iar disfuncțiile glandei tiroide, de asemenea, au influență asupra arderilor.

3. Lipsa de somn

Am spus de nenumărate ori în articole anterioare că somnul este esențial pentru un adult sănătos și cu atât mai mult dacă vrei să slăbești. Privat de somn, și mă refer la somn de calitate, organismul intră în stare de avarie și începe să-și ia măsuri. Plus că lipsa odihnei crește rezistența la insulină, una dintre cauzele obezității.

Un adult este recomandat să doarma 7-8 ore pe noapte, de preferință în intervalul orar 22-6.

4. Dieta dezechilibrată sau curele drastice de slăbire

O dietă bogată în grăsimi nesănătoase, deshidratarea sau curele drastice de slăbire, toate duc la încetinirea proceselor metabolice. Deci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă curățați alimentația. Citiți continuarea aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel