Infertilitatea, cauze frecvente

Infertilitatea afectează 30% dintre femeile de peste 25 de ani din România, însă, în ciuda aceste statistici îngrijorătoare, 56% din persoanele afectate nu consultă un medic specialist, conform unui comunicat remis Mediafax.

Factorii ce pot declanșa aceste probeme de fertilitate sunt variați, putând fi de natură hormonală, medicală, anatomică sau chiar asociațu cu un stil de viață nesănătos, precum stresul cronic și sedentarismul.

VEZI ȘI: Anticoncepționalele provoacă infertilitate temporară

O altă cauză a infertilității o reprezintă hipotiroidia. Aceasta se manifestă în condițiile în care glanda tiroidă produce cantități mai mici de hormoni tiroidieni decât ar fi necesari organismului. Hipotiroidia este greu de depistat deoarece, în primă fază, este lipsită de simptome. Când hormonii scad sub limita inferioară, apar următoarele simptome: oboseală, depresie, dureri musculare, scăderea capacității de memorare și concentrare, creșterea în greutate.

Și afecțiuni inflamatorii precum Chlamydia pot provoca infertilitate daca nu sunt tratate la timp. De asemenea, și insuficiența ovariană prematură este o altă afecțiune care poate afecta fertilitatea permanent și apare atunci când ovarele nu mai elibrează ovule înaintea vârstei de 40 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel