Câte kilograme de E-uri consumăm anual

Alimente
Alimente

Nutriţioniştii avertizează că, în fiecare an, un om ajunge să consume o cantitate mare de E-uri.

[caption id="attachment_353547" align="alignleft" width="310"] foto: forbes.ro[/caption]

Potrivit lui Gheorghe Mencinicopschi, anual consumăm până la 7 kilograme de E-uri.

Cei mai mulți aditivi sunt utilizați pentru cosmetizarea alimentelelor, precum coloranții, aromatizanții sau îndulcitorii, nu pentru conservarea acestora. Anual se folosesc 20.000 de tone de îndulcitori la nivel mondial.

„Unele E-uri devin toxice dacă sunt asociate. Mâncăm zeci de chimicale care interacționează cu fumatul, alcoolul, medicamentele sau chiar cu ingredientele alimentelor” a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru România TV.

Mencinicopschi a mai spus că există și alimente care nu conțin E-uri, cum sunt legumele și fructele în stare proaspătă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri





Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy