Cât de periculos e teflonul pentru copii. Ce efect are

Compușii perfluorați, precum teflonul, folosiți mai ales la fabricarea ambalajelor alimentare, afectează procesul de asimilare în organismul copiilor a vaccinurilor antitetanos și contra difteriei.

Un studiu publicat in Journal of the American Medical Association este primul care demonstrează că acești compusi perfluorați (PFC), transmiși în stadiul prenatal, de la mamă la făt, sau în timpul nașterii, din mediu, pot afecta modul în care organismul asimilează un vaccin.

Compușii perfluorați au proprietatea de a respinge apa, alte materii și praful. Sunt utilizați în aparatele de aer condiționat, tigăile antiadezive, materialele impermeabile, anumiți produși anti-pete și anumite ambalaje alimentare, mai ales cele folosite de localurile fast food.

"Imunizarea prin vaccin este una dintre principalele arme moderne de prevenire a maladiilor infecțioase, iar reacția negativă a acestor vaccinuri la PFC constituie o amenințare potențială pentru sănătatea publică", spune Philippe Grandjean, profesor la Universitatea Harvard (Massachusetts), principalul autor al studiului.

CITEȘTE ȘI: Vaccin împotriva HIV, de la ruși, în doi ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel