Cât de eficient este vaccinul antigripal

vaccin_antigripal
vaccin_antigripal

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 5-11 noiembrie 2012, au fost înregistrate 75.991 cazuri de infecții respiratorii la nivel național, în creștere față de saptămâna precedentă.

,,Având în vedere răcirea vremii, ne așteptăm ca numărul infecțiilor respiratorii și al gripei să crească. Pentru a preveni acest fenomen, este important ca populația să ia în calcul ideea vaccinării antigripale. Aceasta este cea mai sigură metodă de protecție împotriva gripei, eficientă pentru oameni din punct de vedere al costurilor și în același timp cel mai bun mod de a-și menține calitatea vieții la același nivel", a declarat dr. Alexandru Rafila, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății.

  ,,Vaccinul reduce cu 90% riscul de îmbolnăvire în cazul copiilor și al adulților sănătoși și cu până la 60% riscul de complicații în cazul bătrânilor și al bolnavilor", a declarat Victor Oslavszky, Șeful biroului pentru Romania al Organizației Mondiale a Sănătății.

 În Romania, statisticile CNSCBT arată că peste 70% dintre cazurile de îmbolnăvire cu infecții acute respiratorii și gripă declarate din octombrie și până în prezent s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârste între 0-14 ani, 26% în rândul populației adulte și aproximativ 3% în rândul bătrânilor.

 Dozele de vaccin antigripal achiziționate de Ministerul Sănătății sunt disponbile gratuit populației prin intermediul cabinetelor medicilor de familie și al spitalelor din întreaga țară. Acestea sunt destinate cu prioritate categoriilor de risc.

 Gripa este o afecțiune sezonieră acută și în același timp o problemă majoră de sănătate publică, care la nivel mondial produce între 250.000 și 500.000 de decese anual. Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de a preveni infecția gripală și complicațiile acesteia și de asemenea, este singura metodă de prevenție activă. Vaccinul se găsește în farmacii pentru aceia care vor sa se protejeze atât pe ei, dar și pe cei cu care intră în contact în acest sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel