Cât costă un avort în România în 2015

O sarcină nedorită sau cu probleme poate fi întreruptă în primele 12 săptămâni. Află cât costă un avort în România, în 2015.

În momentul în care o femeie se decide să întrerupă o sarcină, trebuie să meargă la ginecolog, pentru a vedea dacă se expune unor riscuri și pentru un examen clinic. Când vine vorba de cât costă un avort, prețurile variază, în funcție de clinică, modul în care pacienta alege să întrerupă sarcina și oraș. Avortul poate fi clasic, fiind efectuat cu chiureta, prin aspirație, când sarcina este „aspirată” din uter, și medicamentos, prin administrarea unor pastile care provoacă întreruperea sarcinii, scrie unica.ro.

Cât costă un avort în București

În București, un avort poate ajunge și la 1.700 de lei, la clinica Generis. La clinica Promed, un chiuretaj uterin la cerere cu anestezie generală costă 1349 lei, iar unul cu anestezie locală ajunge la 840 de lei.

La Clinica Elite, un chiuretaj cu anestezie locală, costă 550 de lei, în timp ce un avort prin aspirație ajunge la 700 de lei. Aceeași procedură, dar cu anestezie generală, costă 800 de lei.

La Gynecoland, prețul unui avort ajunge la 780 de lei, iar dacă pacienta dorește anestezie generală, trebuie să mai scoată din buzunar 780 de lei.

Citește și: Consumă acest preparat zi de zi, iar medicul va uita de existența ta  

Cât costă un avort în alte orașe din România

Prețul unui avort este mai mic în alte orașe din România. La Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie “Dr. I. A. Sbârcea” din Braşov, de exemplu, un chiuretaj la cerere a sarcinilor intre 10 saptamani – 12 saptamani costă 300 de lei, în timp ce întreruperea sarcinilor între 12 și 13 săptămâni costă 500 de lei. Pentruo întrerupere de sarcină cu anestezie generală, pacienta trebuie să scoată din buzunar 600 de lei. La clinica Isis din Constanța, un chiuretaj cu anestezie costă 800 de lei.

Cât costă un avort medicamentos

Un avort medicamentos în România costă între 250 și 500 de lei, dar nu poate fi făcut decât în anumite condiții. Astfel, sarcina nu trebuie să depășească șapte săptămâni. Avortul medicamentos nu poate fi efectuat nici dacă femeia are montat un sterilet sau prezintă un risc crescut de rupturi uterine ori suferă de hipertensiune arterială, diabet, boli cardiovasculare sau ale ficatului, rinichiului sau plămânilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel